#ODBYDLENO: Penzion pod Houskou

Penzion pod Houskou je místo, kde pocítíte pohodu a pohostinnost naplno. Nesdílím můj oborový názor, sdílím dojmy a pocity pohledem hosta.

Rám

Hotelnictví je pro mě odmalička fascinujícím světem krásy, pohostinnosti, laskavých lidí. Kdykoliv mohu, odjíždím soukromě objevovat nová ubytovací zařízení, kde díky roli hosta odkrývám mnoho nových podnětů a uvědomění. Prostřednictvím těchto příspěvků vás vezmu s sebou. Nečekejte ale referenci pohledem člověka z oboru. Naopak! Mám velký respekt k roli hostitele a stejně jako bych se nikdy neodvážila hodnotit něčí domov, jeho chod a zvyky, nebudu se o to pokoušet ani v případě ubytovacích zařízení. Následující slova odrážejí jediné – moje pocity v roli hosta (co mi vyhovovalo, co mě překvapilo, co mi chybělo), které mi umožňují nabourávat vlastní profesní slepotu a být proto ještě lepším parťákem pro mé klienty z řad penzionů, hotelů, resortů.
———————————————-
Místo: Penzion pod Houskou (Kokořínsko)
Termín pobytu: Velikonoce 2024

Penzion pod Houskou je přesně to místo, u kterého by se markeťák vyřádil – od webu až po storno podmínky v TOP termínu. Na první pohled možná průměrný až obyčejný penzion. Potom tam ale přijedete a všechno pochopíte. V Penzionu pod Houskou se klade ten největší důraz na pohostinnost a pohodu. A dle všeho se jim to sakra vyplácí – pravidelně se vracející klientela a spokojenost pana majitele i zaměstnanců by měl být ten správný cíl.
No a co, že nemají aktivní Instagram, pokoje nejsou nejmodernější, okna už něco pamatují, na webu nenajdete před příjezdem všechny informace. Je to snad důležitější než pocit, že jste tady skutečně vítaným hostem? Za mě rozhodně NE. Tady dělají vše pro to, aby se host cítil skvěle a vše bylo poctivé. V takovém případě totiž člověk případné nedostatky okamžitě zapomíná.

CO MI BĚHEM POBYTU CHYBĚLO:
Ceník nápojů a večeří – musím se přiznat, že pro mě bylo v prvních dnech nekomfortní, že jsem – až na pivo a točenou limonádu – nevěděla, za jaké ceny jsou nápoje a ostatní občerstvení. Neznala jsem totiž ještě přístup majitelů k cenotvorbě. A nebudeme si nic nalhávat, stále se vyptávat staví hosta do trapné pozice. Velké ponaučení pro mě, abychom s klienty vždy vše komunikovali.
Káva – přiznávám, asi jsem rozmazlená. Vím ale, že nejsem rozhodně v menšině. Kávová kultura je v ČR již na vysoké úrovni. Jako host bych ocenila možnost dát si ke snídani něco sofistikovanějšího než rozpustnou kávu nebo „turka“. Je pravda, že přes den si můžete přijít do kuchyně pro kávu z kávovaru, nabídka ale nikde nevisí. Napíšu to narovinu – i kdyby byl v samoobslužné restauraci obyčejný kapslový kávovar, byla bych totálně nadšená a jsem přesvědčená, že nadšení by sdílelo více hostů. V neposlední řadě by měl penzion další zdroj příjmů.
O kávě v hotelnictví se ale rozepíšu někdy zvlášť, je to skutečně velké téma. 😊

CO MĚ OPRAVDU NADCHLO:
Poctivost a kvalita – ceny v samoobslužné restauraci včetně domácích večeří jsou naprosto férové. Tady se hostům dává to nejlepší – u snídaní BIO mléko, vynikající kváskový chléb, domácí pomazánky a večeře ze surovin od malých producentů, které připravuji sám pan majitel – BIO trhané hovězí, velikonoční kuře z farmy, vynikající brambory od místních zemědělců atd. Vy to ale do příjezdu vůbec nevíte. Tomu se říká předčít očekávání.
Promyšlený výběr vín – jako milovníci vín jsme ocenili nabídku od 2 českých vinařů, které ve velké distribuci neseženete.
4 kozy na zahradě a zenový klid – jako máma 2leté dcery jsem byla nadšená ze 4 koz, které jsme musely v pravidelných intervalech navštěvovat, hladit a krmit. 😊 A do toho naprosto klidná lokalita uprostřed přírody, kde se zrelaxuje mysl i tělo raz dva.
Velikonoční přivítání – schválně to tu píšu, protože jsme i s ostatními hosty uznali, že nás všechny moc potěšily velikonoční sladkosti na uvítanou (linecké a Lindt vajíčka), které byly k dispozici ve vstupní hale. V maličkostech je zkrátka síla a jako rodiče jsme měli velkou radost, že můžeme dceři zprostředkovat Velikonoce se vším všudy i přesto, že nejsme doma.

Přijedeme znovu?
ANO. Už máme rezervaci, protože sem se chceme vrátit – na podzim, na houby, za pohodou a pocitem, že tady si nás jako hostů opravdu váží. Tohle místo nepotřebuje dávat peníze do reklamy, protože pozitivní šeptanda tady vzniká velmi snadno. Děkuji majitelům za tak krásný příklad #matteringu.


PENZION POD HOUSKOU (Blatce 40, 472 01 Blatce), www.penzionpodhouskou.cz

Pokud máte tip na pohostinné místo, kde se o hosty pečuje (mattering) více než o marketingové a prodejní kampaně, neváhejte mi napsat na jarka@spokojenypodnik.cz. Ráda si přidám na můj dream place seznam. 🙂